Passionate People

Inspiration, idéer och annat intressant


innehåll för personer med nedsatt rörlighet

Invacare SB755: När komforten är viktigast

SB755

Sängar är till för vila. Men hur kan man få vila om man ligger obekvämt?

Invacare SB755 är konstruerad för komfort, enkel hantering och säkerhet. Sängen är idealisk för användning såväl hemma som i vårdmiljöer.

SB755 erbjuder optimal sittposition, vilket minskar risken för skjuvning och friktion. Inställningar kan göras utifrån varje brukares behov. Tack vare en unik, integrerad funktion går sängen att justera för längre brukare. Dessutom kan den förlängas både vid huvud- och fotänden, vilket är en stor fördel för såväl brukare som vårdpersonal.

Komforten först

Sängar måste gå att justera och vara lika bekväma när man sitter upp som ligger ned. Därför har SB755 flera funktioner som säkerställer en utmärkt sittposition. SB755 minskar risken för skjuvning och friktion under förflyttning från liggande till sittande i sängen genom förbättrad ryggtillbakaföring, optimerad längd för sängbottendelarna samt bensektion som går att sänka ned från horisontalläge. Längre brukare kommer att uppskatta möjligheten att förlänga sängen med 10 cm vid huvud- respektive fotänden.

Enkel hantering

Sängar kan vara tunga och besvärliga att flytta. SB755 är emellertid mycket enkel att hantera. Ingen del av sängen väger mer än 25 kg.

Invacare har gjort det lättare att demontera sängen för enklare transport och förvaring. Sängdelarna packas ovanpå sängchassit och kan därefter rullas direkt från transportfordonet till sovrummet. Det krävs bara en person för att transportera SB755 och monteringen utförs snabbt med minimal ansträngning. Sängdelar, madrass och tillbehör placeras direkt på sängchassit med hjälp av specialkrokar. Detta gör transporten till rena barnleken.

 

Säkerhet

Säkerheten har högsta prioritet på Invacare. Detta gäller såväl standardsängar som det förlängda utförandet, helt utan att tumma på ergonomin eller arbetsförhållandena för vårdpersonal.

Funktioner och tillval

SB755 går att få med olika sänggavlar. Detta ger brukaren möjlighet att anpassa sängens utseende så att den smälter in i inredningen. Sidopaneler i trä kan användas tillsammans med nedfällbara sänggrindar om så önskas.

För enkel åtkomst till övre och nedre delen av sängen går sängens gavlar att lyfta av.

Andra funktioner: handkontroller, lyftpelare, svängbart stödhandtag, madrasstöd i stål, grindförhöjare för högre madrasser och länkhjul som gör det möjligt att sänka sängen med 25 cm.

SB755 går även att få i bredare utförande för brukare som är i behov av detta. Det breda utförandet finns i två olika storlekar med kapacitet för 200 kg.

Varför är detta viktigt?

Varför har vi alla dessa specialfunktioner? När du spenderar en stor del av din tid i sängen på grund av funktionshinder, kirurgiska restriktioner eller andra hälsorelaterade orsaker så vill du ha det så bekvämt som möjligt.

Komfort gör det möjligt för dig att vila och återhämta dig och har du det bekvämt ådrar du dig inga nya skador, såsom exempelvis trycksår. När det är bekvämt behöver du inte tänka på hur det känns i kroppen och kan interagera med omgivningen. För Invacare SB755 har komfort högsta prioritet eftersom komfort är vårt fokus.

Texten är översatt från engelska. Skrivet av: Annie Beth Donahue är professionell skribent med inriktning på hälsa och funktionshinder. Du hittar henne på www.anniebethdonahue.com